Fietstoer

6.09.19

inlooptijd: 14:30
starttijd: 14:45
eindtijd: 20:00

sprekers

Goede Doelen Gebouw: Esther Wubben

Nhow: Elize van Pieterson en Marieke Korenjak

Haut: Thijs Croon

Zuidpark Urban Farming: Jan Huybregts

Duurzaamheid: Prof. Andy van den Dobbelsteen

locatie

Vertrek vanaf Goede Doelen Gebouw, Beethovenstraat 200, Amsterdam

beschrijving

Wat gaan we dit jaar tijdens de fietstoer zien?

We halen zelf een OV fiets op bij station Zuid (hier zijn 2 OV lokaties; aan voorzijde van het station of aan de achterkant op het Mahlerplein) of station Rai en verzamelen bij het Goede Doelen Gebouw. Dit hebben we twee jaar geleden helemaal aan het begin van het bouwproces ook bezocht. Het pand is onder meer energie- en waterneutraal en wekt een deel van de elektriciteit op via PowerWindows en zonnepanelen. Binnen zorgen licht- en klimaatregulering voor een fijne werkomgeving. We zijn nieuwsgierig naar hoe het gebouw in gebruik ervaren wordt en welke wijzigingen tijdens de bouw nog aan het ontwerp doorgevoerd zijn.
Vervolgens fietsen we naar de bouwplaats van het iconische Rai Amsterdam Hotel Nhow (ontwerp van OMA) en door naar de bouwplaats van Haut, een nieuwe hotspot aan de Amstel, ontworpen door Team V Architectuur in samenwerking met ARUP. 
Na een korte uitleg op beide lokaties fietsen we door naar Zuidpark waar Prof. Andy van den Dobbelsteen ons zal vertellen over duurzaamheid en Amsterdam. Hij hoopt op een actieve discussie met ons! Rond 18 uur zal Jan Huybregts ons rondleiden over het urban farming dak van Zuidpark (3000 m2 moestuin en groen). Zuidpark is ontstaan uit de herontwikkeling van het voormalig V&D hoofdkantoor en distributiecentrum in Amsterdam en is ontwikkeld vanuit de gedachte dat energie en creativiteit floreert in een duurzame omgeving. Ten slotte sluiten we de middag af met een borrel met hap (bij mooi weer op het dak!) De fietsen kunnen na afloop weer ingeleverd worden bij de lokatie waar je hem gehuurd hebt..  

Dat het een boeiende middag wordt staat vast. Er is op dit moment al een wachtlijst voor deze bijeenkomst.

route beschrijving

route beschrijving

AANMELDEN > vorige pagina