Verslag event: CityTour

23.06.17

  Op vrijdag 23 juni verzamelde Bouwnetwerk bij het station van Dordrecht. Daar begon om 14u een wandeling door het centrum van deze stad.

Het centrum van Dordrecht kenmerkt zich door de haven, de historische panden en de afwisseling met gerenoveerde panden en nieuwbouw. De wandeling door het centrum van Dordrecht leidde ons naar het duurzaamheidscentrum Weizigt. De hovenier en tuinman van Weizigt hebben ons rondgeleid door een duurzame tuin en dierenboerderij en een kijkje gegeven in de monumenten op het terrein: een prachtige paardenstal/koetshuis (1886) en de orangerie, welke gelegen zijn nabij een woonhuis (1794) van de oorspronkelijke bewoners. Het Bouwnetwerk is een stuk wijzer geworden op het gebied van groente- en fruitteelt, het slim combineren van gewassen om groei te bevorderen en het natuurlijk bestrijden van insecten en ander ongewenst bezoek.

Na dit bezoek zijn we naar het Energiehuis gewandeld. Dit keer door een ander deel van Dordrecht. Het Energiehuis is gerenoveerd na een periode van leegstand. De ketelhuizen en machinekamers zijn in 6 delen opgedeeld en hebben een geheel nieuwe bestemming gekregen, variërend van theaterzaal tot leslokaal tot horecabestemming. Een enthousiaste medewerker van het Energiehuis heeft ons langs de diverse zalen van het theater geleid en wist zeer veel te vertellen over de realisatie van het theater en welke plannen wel en niet goed hebben uitgepakt.

De Citytour werd afgesloten met een gezellige borrel in het Energiehuis.

Bij deze willen we de leden bedanken die op de nieuwjaarsbijeenkomst hebben gestemd op de bestemming Dordrecht. Dankzij de Citytour hebben we kennis kunnen maken met deze mooie stad, waar je anders niet zo snel naar toe gaat.