Verslag event: Smart Cities

12.06.18

 

De bijeenkomst startte in stadsbrasserie en bar De Utrechter. Het stationsgebied van Utrecht heeft een transformatie ondergaan om het gebied geschikt te maken voor meer passagiers en bezoekers en om leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid te verbeteren. Het programma CU2030 bestaat uit een groot aantal projecten, waarvan inmiddels een deel is afgerond.

Stijn Rademakers van Ector Hoogstad Architecten gaf ons een presentatie over de ontwikkeling van het stationsplein. We zijn meegenomen in het ontwerp, met onder andere ‘s werelds grootste fietsenstalling onder het Centraal Station en het dak tussen het station en het entreegebouw van Hoog Catharijne. Vervolgens hebben we een kijkje genomen in de fietsenstalling zelf.

 

Na een korte wandeling kwamen we aan in The Greenhouse, het restaurant naast Rijkskantoor de Knoop. Debbie van Noort, SPC directeur van Strukton, lichtte toe hoe het restaurant vanuit het concept circulariteit door het consortium dat verantwoordelijk was voor renovatie van de Knoop. Het resultaat daarvan hebben we gezien en geproefd tijdens de gezellige borrel in the Greenhouse.