Verslag event: Fietstoer

6.09.19

De fietstoer had dit jaar als thema duurzaamheid en van duurzaam bouwen weten ze tegenwoordig in Amsterdam een boel. Zo mochten we opnieuw naar het Goede Doelen gebouw nu het opgeleverd is en konden daar horen over de BREEAM kwalificatie en hoe deze bereikt is. Naast een prachtig (en effectief) ‘bladerendak’ is er een binnen- en buitentuin met wormenhotel, kruidentuin en inlandse planten.
Onze volgende stop was NHOW, NH hotel met spectaculair interieur van kamers en lobby en een skybox met Amsterdamview op de 24e verdieping. Veel verdiepingen waren nog in ruwbouw te bezichtigen maar tegelijkertijd wordt de eerste hotelverdieping volgende week al opgeleverd. Ook NHOW heeft zich bij het ontwerp voor een groot deel laten leiden door de BREEAM eisen.
In de regen fietsten we vervolgens naar de bouwplaats van HAUT, het hoogste houten woongebouw van Nederland, aan de Amstel.
Door de enthousiaste rondleiders en prangende vragen van de deelnemers arriveerden we met enige vertraging bij Zuidpark waar we, onder het genot van een warme kop thee of koffie, luisterden naar de verhandeling van Prof. Andy van den Dobbelsteen over klimaatadaptatie, CO2, bouwen en wonen. Tot slot werden we door Jan Huybregts getrakteerd op een bezoek aan het Urban Farming Roof van Zuidpark, vol bakken met prei, aubergines, tomaten, komkommers, pompoenen en kruiden. Een vol en interessant programma met genoeg stof tot napraten tijdens de altijd gezellige en goedverzorgde netwerkborrel.