Verslag event: Smart Building

8.10.19

Op 8 oktober waren wij te gast op Schiphol om het smart building van Outlook te bekijken. In het hoofdkantoor van Schiphol werden wij ontvangen door Michelle Samson die een presentatie gaf over de ontwikkelingen op Schiphol en de factoren waar zij mee te maken hebben en hoe Schiphol hiermee om gaat. Factoren die zeer divers zijn waardoor complexe projecten ontstaan: duurzaamheid, invloed van politiek tot wensen en eisen van luchtvaartmaatschappijen en reizigers.

Vervolgens ging Stefanie Doljé van B-Grid in op de details van een smart building, waar op gelet moet worden en wat de techniek van heden kan doen met een gebouw om zo haar bewoners optimaal van dienst te zijn. Eén van hun klanten was Microsoft. Dit bedrijf transformeerde haar kantoor The Outlook op Schiphol tot smart building, gericht op de meest optimale user experience. Een gebouw dat “vertelt” wat voor jou de fijnste plek is om te werken, en waar je die plek vindt. De ruimtes in The Outlook zijn zo verdeeld en ontworpen dat gebouwgebruikers er hun dag optimaal kunnen besteden. Er zijn concentratieruimtes, ontspanningsruimtes, ruimtes voor telecommunicatie, ontmoetingsplekken en flexplekken. Na dit verhaal werden de leden van Bouwnetwerk rondgeleid door Christine Roest en Wilma van der Putten van Microsoft.

De avond werd afgesloten met een netwerk borrel in het restaurant van Microsoft, waar iedereen binnen kan lopen voor een werksessie met hapje of drankje!