Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
ZOMERNIEUWS juni 2019
hoofdfoto

Binnenlandexcursie naar Zwolle

Dit jaar voert de binnenland excursie ons naar Zwolle de bijna 1000 jaar oude Hansestad.

In de Elsevier is te lezen dat Zwolle, na Amsterdam, de beste binnenstad van Nederland heeft. En tijdens deze excursie worden we door onze eigen Bouwnetwerkleden rondgeleid langs oude en nieuwe projecten.

De excursie is vol! Je kunt je dus niet meer opgeven.

Wie denkt er mee?

Bouwnetwerk groeit en wordt bekender en dat is fijn! Maar ook voor onze huidige leden willen wij goed zorgen. 

Wie wil er een paar sessies hierover meedenken (tijdsbeslag circa 2 * 2 uur)?

Meld je aan bij voorzitter@bouwnetwerk.net

Bouwnetwerk praat mee

Het aantal vrouwen met een technische opleiding neemt toe, maar anno 2019 zijn vrouwen in de bouwsector nog altijd minder dan wij zouden willen. 

13 juni jl namen onze bestuursleden Nathal Bakker en Suzanne Groenewold deel aan de discussieavond over Hoe krijgen we meer vrouwen in de bouw, georganiseerd in Pakhuis de Zwijger naar aanleiding van de Cobouw Bouwvrouwen top 50. 
VHTO (landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek) plaatste op haar website een interessante blog over deze avond.

Bouwnetwerk op Provada

Dit jaar heeft Bouwnetwerk wederom de Provada bezocht, bij uitstek het event om te netwerken! 

Met 35 jaar Stichting Bouwnetwerk en het net uitgebrachte boek hadden we genoeg stof om het verhaal te vertellen over Bouwnetwerk en wat wij toe kunnen voegen aan al die bedrijven die, net als al onze leden, werkzaam zijn in de bouw- en vastgoed kolom. Het dringt steeds meer tot de bouwwereld door dat vrouwen nodig zijn, niet alleen om de arbeidstekorten op te vangen maar ook omdat de eigen werkwijze van vrouwen van grote toegevoegde waarde is in de bouwkolom. En wat bleek? De mensen die wij spraken waardeerden onze initiatieven en beaamden onze ideeën. Sterker nog: de meer traditionele bedrijven zouden juist graag meer vrouwen in dienst willen hebben en daar kunnen wij ze bij helpen door de linking pin te zijn tussen bedrijven en vrouwen, door een platform te bieden voor beide partijen en door onderling kennis te delen.

Nieuwe leden

We hebben weer nieuwe leden!

Wieke van Mourik - Projectleider omgevingsvisie bij Gemeente Stichtse Vecht
Suzanne Kocken - Technisch/zakelijk adviseur directie bij DVP B.V. 

Op het Prikbord op de site krijgen nieuwe leden de gelegenheid zich nader voor te stellen.

Ons boek

Iedereen die bij de lustrumviering op Pampus aanwezig was weet het al; het net uitgebrachte Bouwnetwerkboek is prachtig! 

Een must-have! Schitterend vormgegeven en het lezen waard door de talloze interessante interviews.
Complimenten aan de lustrumcommissie die deze mijlpaal heeft aangegrepen om een boek samen te stellen waarin zoveel vooraanstaande bouwvrouwen hun verhaal doen. 

Was je verhinderd op 17 mei dan ligt er nog een exemplaar op je te wachten (plus als je wil een extra exemplaar om uit te delen). Tijdens de fietstoer op 6 september of bij de excursie naar Zwolle eind september zullen we een aantal exemplaren bij ons hebben. 

Cobouw interview Bouwnetwerk

Vorige maand publiceerde Cobouw een interview met Bouwnetwerk voorzitter Nathal Bakker en medeoprichtster Margaret Dalman.

Op het prikbord is de pdf versie van het interview te lezen. 

Fietstoer Amsterdam, 6 september

Op 6 september fietsen we langs nieuwe ontwikkelingen in Amsterdam Zuid.

Startend bij het Goede Doelen Gebouw komen we langs verschillende lokaties in ontwikkeling naar Haut in het Amstelkwartier. Na een korte uitleg fietsen we door naar Zuidpark waar we rondgeleid worden over het urban farming dak (3000 m2 moestuin en groen) waar we onder het genot van een borrel met hap door Prof. Andy van den Dobbelsteen bijgepraat zullen worden over duurzaamheid en Amsterdam..  

Dat het een boeiende middag wordt staat vast. De fietstoer zit inmiddels vol.  

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET