Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
TERUGBLIK WEBINAR EN MEER LEUKS juni 2020
hoofdfoto

Terugblik webinar Circulariteit

Wat een inspirerende webinar hebben we gekregen van Noor Huitema-Hellemans van Copper8. Zij nam ons mee in de combinatie van circulariteit en commercie. Met slim handelen hoeven deze twee werelden elkaar niet te bijten maar het vraagt wel een investering in tijd en energie om de locomotief los te trekken.

We hadden het over het voortduren van eigenaarschap van de producent voor zijn eigen geleverde producten, waarmee de verantwoordelijkheid voor circulariteit al in het productieproces wordt meegenomen en voort blijft duren na verkoop, over databanken met daarin in de toekomst te slopen gebouwen en de materialen die daarbij teruggeoogst kunnen gaan worden zodat in het ontwerpproces rekening kan worden gehouden met beschikbare hergebruik materialen tegen de tijd dat het ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.
Welke rol kan de overheid, de fabrikant en niet in de laatste plaats de architect spelen. Is het zinvol de belasting op arbeid te verlagen en die op nieuw te produceren materialen te verhogen, zodat de handenarbeid die nodig is voor het zorgvuldig ontmantelen bij sloopwerkzaamheden, niet onnodig op het budget drukken.

Sara, onze digicrack, heeft de hele webinar opgenomen en op ons eigen YouTube kanaal gezet. Dus kon je er vorige week dinsdag tot je spijt niet bij zijn dan kun je er alsnog eens goed voor gaan zitten. Het is de moeite waard!

Mocht je alleen  de ppt van Noor Huitema willen inzien klik dan hier.

Vlog van Anke Matijssen

Weer een nieuwe netwerk vlog. Deze week van Anke Matijssen, Manager Airports bij Deerns.

8 september, Fietstour Delft

Nu de beperkende maatregelen steeds meer worden versoepeld denken wij dat de fietstour door Delft gewoon als gepland doorgang kan vinden.

Zoals elk jaar belooft het weer inspirerend, interessant en gezellig te worden zeker nu wij voor het eerst sinds Maart weer fysiek samen komen. Dat jullie er net zoveel zin in hebben als wij blijkt wel uit de grote hoeveelheid aanmeldingen. Leuk!

Excursie eind September

Frankrijk is vanaf deze week weer open en dat vinden wij HEEEEL goed nieuws. 

Dit jaar willen we namelijk Lille bezoeken, prachtige noord-franse stad in ontwikkeling en bovendien designcapital 2020. 

Omdat meer zaken dan alleen het opheffen van de reisrestricties bepalen of een excursie in interessante vorm plaats kan vinden hakken wij eind deze maand definitief de knoop door over de bestemming én over de vorm.

Aan jullie animo om mee te gaan ligt het in ieder geval niet, er is nog maar een enkel plekje vrij!

Graag jouw reactie!

Meteen na onze webinar heeft Astrid een survey rondgestuurd met 3 vragen.

Je doet ons een GROOT plezier met jouw mening over de vlogs, webinars in het algemeen en de webinar van Copper8 in het bijzonder; in minder dan een minuut heb je drie simpele vragen beantwoord. Bij voorbaat heel veel dank.  


https://nl.surveymonkey.com/r/LVS5XGM

Wij zijn nieuwsgierig!

In ieder geval tot na de zomer zullen we elkaar niet fysiek zien en dat zijn we niet gewend. Wij willen elkaar horen en kunnen bevragen!

Precies daarom vragen we jullie korte vlogs te maken waarin je kunt laten zien waar je mee bezig bent of mee bezig was (omdat de zaken misschien wat slapjes zijn geworden door de lockdown).

Durf je niet? F*ck die onzekerheid en laat je zien en horen.

Stuur ook jouw vlog in naar communicatie@bouwnetwerk.net . Hij hoeft maar 1-2 minuten te duren met een maximale grootte van 200MB.

Bedenk dat wij allemaal nieuwsgierig zijn naar hoe iedereen deze tijd ervaart en jouw vlog maakt je zichtbaar voor het hele netwerk.

Fijne vakantie!

Bijna vakantie, we zijn er echt aan toe.

Kinderen thuis maar nu zonder dat ze óók op de computer moeten in verband met school. Wij ook nog steeds thuis maar even vrij van Zoom-meetings, Google hangouts en meer van die vierkante ontmoetingen. Of misschien toch lekker weg in eigen land, fietsen, kamperen of een dagje naar zee.

Veel plezier, lekker van genieten en helemaal uitrusten! We zien elkaar weer (ijs en weder dienende) in Delft bij de fietstour!

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET