Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
FIETSEN IN GRONINGEN mei 2021
hoofdfoto

Fietstour aangepast programma

Bouwnetwerkers hebben veel zin in de fietstour op 25 juni in Groningen, gezien de vele aanmeldingen. Daarom hebben we de groepsgrootte uitgebreid. Vanwege de voorschriften hebben we het programma iets aangepast.

We starten om 10.00 uur op het station en fietsen in drie groepen allereerst naar de Zernikecampus, waar architect Dianne Maas en directeur van BuildinG Rolf Koops ons zullen inwijden in aardbevingbestendig bouwen en renoveren. Vervolgens krijgen we bij de Energy Academy een toelichting door architect Paul van Bussel en een van de constructeurs van ABT.  Vanwege de voorschriften kunnen we de Energy Academy alleen van buiten bekijken.
Fietsend langs andere recente universiteitsgebouwen gaan we richting het Ebbingekwartier, een voormalig industrieterrein waar veel interessante nieuwbouw is en nog wordt gerealiseerd.
We eindigen in het centrum van Groningen, waar we een kijkje nemen bij de nieuwe gebouwen aan de Grote en de Nieuwe Markt (foto). Bij het spectaculaire Forum mogen we helaas niet als groep naar binnen. We zullen daarom eerst buiten een toelichting krijgen over de architectuur en constructie. Daarna eindigt het plenaire deel van de excursie en kunnen de deelnemers individueel het Forum in, de bibliotheek is open.
Voor wie zin heeft in een borrel na afloop: de huidige voorschriften maken het misschien onmogelijk voor onze groep iets te reserveren. In dat geval geven we de deelnemers enkele leuke adresjes door waar we in kleine groepjes nog kunnen napraten.

Er kunnen 45 mensen mee, maar toch staan er nog leden op de wachtlijst, dus als je toch niet wil of kan, meld je dan meteen af!

Organisatie: Sara Caris en Jacqueline Knudsen

Weer lid: Ilse Mathijssen

Terug van weggeweest: Ilse Matijssen is onlangs weer lid geworden van Bouwnetwerk. Ze was een van de sprekers op het webinar Mevr. de Architect en stond ook in de gelijknamige publicatie.

Ilse is afgestudeerd als interieurarchitect, maar noemt zich liever ruimtelijk ontwerper.Ze herkent zichzelf niet in het beeld dat de titel interieurarchitect bij anderen oproept. Op basis van een holistische visie benadert ze opgaven en kruipt ze in de huid van haar opdrachtgevers. ‘Vanuit een verdiepend onderzoek kom ik met een ontwerp op maat.’
Ze heeft haar eigen bureau in Rotterdam, MRO studio, en werkt in dienst van een woningcorporatie.

Aanmelden Bouwvrouw 2021

Het aantal vrouwen in de top stijgt maar langzaam. Gelukkig zijn ze er al wel: bouwvrouwen die het verschil maken. En naar hen zijn we weer op zoek.

 

Wie wordt dit jaar de Bouwvrouw van het jaar? We kijken naar inzet op belangrijke onderwerpen in de bouw zoals veiligheid, duurzaamheid, digitalisering, diversiteit en innovatie.
Je kunt nu nomineren voor editie 2021. Ben jij of ken jij een bouwvrouw die het verschil in de sector maakt? Meld haar dan nu aan! De inschrijving sluit op 1 juni.

Nieuw lid: Jennifer Maier

Als introducee viel Jennifer al op tijdens het nieuwjaarsspel toen zij de bevindingen van haar team verwoordde. In april besloot ze lid te worden.

Jennifer is architect en interieurarchitect bij agNOVA architecten in Amersfoort. Ze wil met het Bouwnetwerk haar enthousiasme en know-how delen over architectuur, renovatie, transformatie en verduurzaming.
Ze hoopt bij Bouwnetwerk vakinhoudelijke inspiratie op te doen, te netwerken, gelijkgestemden te vinden en persoonlijk en professioneel te groeien.

Provada 2021: BNW lunch?

De Provada, hét event om weer eens bij te praten met leden uit ons netwerk en nieuwe contacten aan te boren om zo je netwerk uit breiden! Op woensdag 27 oktober wil het Bouwnetwerk een lunch voor onze leden organiseren.

Wie van onze leden exposeert op de Provada en wil onze groep op 27 oktober ontvangen voor een lunch? Neem contact op met Astrid Boumans of Jacqueline Knudsen.

Terugblik Mevr. de Architect

Vanuit Theater Vrijburcht in Amsterdam vond op 21 april ons webinar Mevr. de Architect plaats dat je rechtstreeks online via YouTube kon volgen. De aanleiding voor dit webinar was de uitgave van het magazine Mevr. de Architect van Merel Pit over de zichtbaarheid van vrouwen in de architectuur.

Drie leden van ons Bouwnetwerk, architect Lidewij Lenders en interieurarchitecten Ilse Mathijssen en Katinka Fick, gingen met Merel Pit (hoofdredacteur van De Architect en oprichter van A-zine) in gesprek over o.a. hun zichtbaarheid en de normen-lat. Tijdens het gesprek nodigden we de leden uit te reageren op vragen via de poll-app Mentimeter. Een vraag was: ‘Denk je dat zichtbaarheid je carrière positief kan beïnvloeden?’ Daar waren we het met elkaar over eens. We dachten allemaal van wel.
We hopen dat dit webinar jou een extra motivatie heeft gegeven om zichtbaarder te worden en het podium te pakken wanneer je de mogelijkheid krijgt. Terugkijken kan via Youtube.

Excursie september: Eindhoven e.o.

Miriam Dallinga, Stanzi Winkel, Heleen Geerligs en Dorothee Pape hebben zich opgeworpen als excursiecommissie voor het Bouwnetwerk weekend op 24-26 september. Bestemming dit jaar: Eindhoven e.o.

Binnenkort krijgen alle BNW-leden van de excursiecommissie per e-mail enkele vragen om te inventariseren wie er belangstelling heeft en wat jullie ideeën zijn betreffende hotelkamers.

Aanmelden gaat later pas via de website, meer daarover in de volgende nieuwsbrief.

  foto  
 

Agenda

19.05.22:

HIER AANMELDEN >

 
 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET