Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
BLIK OP DE TOEKOMST juni 2022
hoofdfoto

16 juni Provada: netwerk brunch

Zin in een netwerkbrunch bij AM op de Provada met Dutch Women in Real Estate? Dat kan op 16 juni van 10.00 tot 11.00 uur in de RAI te Amsterdam. Introducees zijn welkom! Meer informatie via deze link of neem contact op met Astrid Boumans.

Poll over programma 2023

In de zomer gaat het bestuur weer brainstormen over het programma en thema's voor het komende jaar. De opinie en wensen van jullie zijn hierbij essentieel! Allereerst peilen we jullie ideeën via een poll. Doe mee! Vul de poll in (1 minuut, 2 vragen) via deze link s.v.p.

PS: De poll over hoe en waarover jullie met Bouwnetwerkers willen communiceren, heeft waardevolle informatie opgeleverd, dank voor jullie input!

Welkom Michèle!

Een interessante workshop in een stormachtig Nieuwegein en een boeiende excursie in een regenachtig Rotterdam waren mijn eerste kennismaking met het Bouwnetwerk. Reden genoeg om mij bij jullie netwerk aan te sluiten.

Mijn naam is Michèle de Ruiter en ik werk als manager Ontwikkeling en Wonen bij Sité, een woningcorporatie in Doetinchem. Voor de corporatiesector zijn er veel uitdagingen met de bouw- en verduurzamingsopgaven en alle ontwikkelingen in het maatschappelijke veld. Daarom vind ik het belangrijk om ook buiten de huursector en over de grenzen van onze woningregio heen ideeën op te doen en professionals te leren kennen. Met het Bouwnetwerk wil ik mijn horizon verder verbreden. Tot de volgende bijeenkomsten!

Focus op toekomstige bouwvrouwen

Vanuit onze strategische ambitie willen we niet alleen bereiken dat onze eigen Bouwnetwerkers gesterkt een stap verder in hun carrière in de bouw zetten, maar ook dat vrouwen in de volgende generatie kiezen voor onze branche en daar gelijke kansen krijgen. Daarom heeft onze voorzitter Astrid Boumans contact gezocht met Sahar Yadegari, directeur van VHTO. Wat kunnen wij voor elkaar betekenen?

Doel van VHTO is vrouwen in techniek gelijke kansen bieden en versterken in hun ambitie. Ze stimuleren verbetering van hun leer- en werkomgeving op velerlei manieren. Specifiek voor de bouw benoemde Sahar 3 pijnpunten waaraan gewerkt moet worden: de bouw wordt nog altijd te veel geassocieerd met mannen met helmen; er is in de bouw een grote discrepantie tussen de gewenste en gerealiseerde diversiteit; en doordat er weinig dames zichtbaar zijn, gaat men ervan uit dat ze geen interesse hebben in de bouw.

Wat kan de VHTO voor ons doen? Ons introduceren bij hun stakeholders, zoals Bouwend Nederland en 75inQ, en hun kennis delen, zoals deze whitepaper over hoe je in je organisatie technisch hoog opgeleide vrouwen kunt behouden.
Hoe kan Bouwnetwerk bijdragen aan de doelen van de VHTO? Diversiteit blijven propageren via ons netwerk en via de scholen van onze kinderen; Rolmodellen leveren; input leveren voor hun Girl's Day. Wil jij hieraan bijdragen? Neem contact op met Astrid.

Welkom Danielle!

In Nieuwegein nam ze voor het eerst deel aan onze Bouwnetwerk workshop en ook in Rotterdam fietste ze mee: Danielle van Arkel, adviseur bij Betonrestore. Ze stelt zichzelf voor mét vlog.

Mijn naam is Danielle van Arkel en ik maak graag lange wandelingen in de omgeving van Wadenoijen in het hart van de Betuwe, waar ik woonachtig ben. Ik heb een passie voor reizen en ontdek graag nieuwe plekken. Dit jaar staat Mexico op de planning.
Ik werk bij Betonrestore, dat is gespecialiseerd in waterdichting op basis van onder andere kunststof afdichtingstechnieken op parkeer- en multifunctionele daken gecombineerd met bouwkundige renovatie van parkeergarages. Ook zijn we actief in de woningbouw en procesindustrie. In mijn vlog laat ik enkele projecten zien.
Ik hou van werken met mensen, complexe vraagstukken en deze samen tot een optimaal einde te brengen. Op de Provada maak ik graag persoonlijk kennis met jullie.

Excursie Hamburg

In september is het weer tijd voor onze buitenlandexcursie! Dit jaar staat de bruisende stad Hamburg op het programma. Daar reizen we op vrijdagochtend 23 september per trein heen. Op zondagavond 25 september zijn we dan weer terug. 

De excursiecommissie bestaat uit 4 enthousiaste bouwvrouwen: Nadine Roos, Patricia Snel, Eveline Vinkenborg en Judith Willemsen. Het belooft een interessant en afwisselend programma te worden. Dus blokkeer je agenda en hou je mail in de gaten. We verwachten rond half juni de inschrijving te openen. Vragen over de excursie? Bel of mail Patricia.

Terugblik fietsexcursie Rotterdam

Op 20 mei, de natste middag in weken, fietsten we met ruim 35 bouwvrouwen door het Rotterdamse Merwe-Vierhavensgebied (M4H). Inspirerende mensen en projecten deden de regen verdampen.  

Na de lunch in De Machinist leidden Ruud-Jan Kokke en Cor Geluk ons rond in Little C. Onderweg naar M4H kregen we toelichtingen over de Culture Campsite en het Dakpark. Joep van Lieshout onving ons in zijn atelier en Monica Adams in haar Keilepand. En bij Rico Zweers van Kunst & Complex sloten we af met een borrel. Een verslag met foto's staat op de website.

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET