Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
STRALENDE ZOMER! juli 2022
hoofdfoto

Idee├źn voor programma 2023

Aan het einde zomer brainstormt het bestuur weer over het programma en thema's voor het komende jaar. De opinie en wensen van jullie zijn hierbij essentieel! We peilen jullie ideeën via een poll.

Sommige dames hebben de poll al ingevuld, maar meer ideeën zijn welkom. Heb je leuke ideëen voor locaties, thema's of sprekers, vul  dan de poll in (kost 1 minuut) via deze link s.v.p.

Buiksloterham 9-9

Op vrijdagmiddag 9 september gaan we op excursie naar het gebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord. We verzamelen om 13.30 uur bij Space&Matter, waar we vanuit verschillende invalshoeken worden geïnformeerd over de (circulaire) ontwikkelingen in dit gebied.

Aansluitend wandelen we langs verschillende projecten (o.a. Schoonschip, Top Up, Go Buiksloterham, Black Jack) en we sluiten af bij ex-architect Thang in zijn streetfood bistro.
Organisatie: Corinne Schrauwen, Sophie Valla en Sara Caris

Cobouw Diversity Summit 2022

Op 1 juni waren Bouwnetwerkers Corinne Schrauwen en Astrid Boumans te gast bij de Cobouw Diversity Summit 2022, rond de diversiteit en inclusie in de bouw.

Esther Mollema nodigde ons uit om onze vaste patronen los te laten en op zoek te gaan het onbekende. Nodig mensen uit om hun mening te geven en vraag om feedback, diversiteit maakt je creatiever en innovatiever. 
Eveline Buter en Karin Sluis van Witteveen+ Bos spraken ons toe op hun sokken, om de anekdote te illustreren dat vrouwen die achter een scherm auditie deden voor een orkest, pas echt onbevooroordeeld werden gehoord, toen ze niet meer herkenbaar waren aan het tikken van hun hakken. Waar het hen om gaat: diversiteit is niet het mogen meedoen maar het mogen meebepalen.
Indrukwekkend was het verhaal van Souad el Markhous, die zelf het geluk had iemand tegen te komen die haar talenten zag en haar stimuleerde die in te zetten. Als directeur van Van der Leij Bouwbedrijven biedt zij nu aan anderen kansen, ze is een waar rolmodel en een ontzettend innemende vrouw.
Tijdens de dag vatte tekenaar Rob van Barneveld de middag samen in cartoons, die de essentie goed weergeven.
(Foto Souad el Markhous door Sjef Prins - APA Foto)

Excursie Hamburg in recordtijd vol

24 juni heeft de excursiecommissie de aanmelding geopend en de belangstelling was meteen overweldigend, in drie dagen waren er al 30 aanmeldingen binnen, de limiet voor deze excursie.

We vertrekken vrijdagochtend 23 september per trein naar Hamburg en zondagmiddag reizen we, vol inspiratie en nieuwe of verdiepte contacten weer terug naar Nederland. Deelnemers die een felbegeerd plekje hebben veroverd, krijgen nader bericht.
Mocht je vragen hebben of op de wachtlijst geplaatst willen worden, neem contact op met de excursiecommissie, via excursie@bouwnetwerk.net

LinkedIn: op naar de 500!

Een jaar geleden startten we op LinkedIn een bedrijfspagina om het Bouwnetwerk nóg meer onder de aandacht te willen brengen van vrouwen in de bouw. Inmiddels bereikt deze pagina bijna 450 bouwvrouwen.

Bouwnetwerk wil groeien en haar missie uitdragen (grotere diversiteit in de bouw, het doorbreken van taboes, het verwijderen van drempels en vrouwen inspireren). Jullie kunnen daaraan bijdragen door introducees uit te nodigen op onze events en door onze LinkedIn-pagina breed onder de aandacht te brengen.
Wil je iets op onze LinkedIn pagina delen? Mail dan naar Monice Janson

Terugblik Provada

Ook dit jaar was Bouwnetwerk weer aanwezig op de Provada.
Op de stand van AM werden we samen met de dames van DWIRE ontvangen met een heerlijk ontbijt.

Het was een heel geslaagde ochtend waarbij we uitgebreid ervaringen hebben kunnen uitwisselen met Dwire over onze netwerken maar ook vakinhoudelijke zaken hebben besproken.
Hoewel we we een verschillend dna zijn Bouwnetwerk en DWIRE we het over een ding eens: hoe meer vrouwen in de bouw hoe beter!

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET