Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
BNW NIEUWSBRIEF februari 2017
hoofdfoto

Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst

Op 27 januari j.l. was de nieuwjaarsborrel in de Snorfabriek in Utrecht. Erg leuk om zoveel leden weer bij elkaar te zien, dank voor jullie aanwezigheid! Traditiegetrouw presenteerde het bestuur op deze borrel het nieuwe jaarprogramma.

Het jaarprogramma is terug te zien op onze website. Dit jaar willen we ons richten op het vergroten van ons netwerk zodat nog meer dames zich aansluiten bij ons netwerk. Het thema voor 2017 is dan ook CONNECT. Een uitdaging voor ons allemaal, waar we graag de schouders onder zetten.
Nieuw bij de nieuwjaarsbijeenkomst was ook dat de leden de keuze konden maken waar de fietstocht ging plaats vinden, Delft of Dordrecht. Met een klein verschil is gekozen voor Dordrecht.

Onze gastspreker was Thessa Fonds van Missing Link. Ze had een boeiend verhaal over de wijze waarop historische waarde van plekken weer wordt verbonden met het heden. Inmiddels is Thessa ook lid geworden van Bouwnetwerk dus mocht je haar nog eens willen spreken dan gaat dat vast snel lukken.

Ook hebben we afscheid genomen van Hester Wessels. Zij is voor een termijn van 3 jaar penningmeester geweest en via deze weg willen we haar nogmaals danken voor haar inzet en actieve bijdrage. Ze is opgevolgd door Nathal Bakker van Raad-Huis makelaardij.

Wij kijken weer met veel enthousiasme terug, dank dat jullie er weer bij waren!

Van Clicks naar Bricks

De Nederlandse winkelmarkt wordt getart met veel leegstand als gevolg. Sommige experts wijten dit aan de opkomst van het online winkelen en voorspellen een toekomst zonder fysieke winkels. Is de toekomst echt zo dramatisch voor de winkels als sommige doemdenkers ons willen doen laten geloven? Zal 'internet' leiden tot 30 tot 50% minder winkelvoorraad? Komen complete binnensteden leeg te staan? 

De waarheid hierover kent vele gedaanten. En is in ieder geval lang niet zo somber als menigeen denkt. De toekomst voor fysieke winkels is zelfs bijzonder zonnig. Hans van Tellingen, beweert dat slechts 5% van de consument online koopt en dat zolang er vrouwen zijn, er zal worden gewinkeld. IBM beweert  dat over 5 jaar de bakstenen winkel weer helemaal terug is van (niet helemaal) weggeweest. Kortom, wat is de toekomst van retail in Nederland, wat is nou waar?  Retail-goeroe en marktonderzoek Hans van Tellingen heeft veel onderzoek gedaan naar het fenomeen winkelen in Nederland en heeft dit vastgelegd in zijn boek Wat nou einde van winkels? Hij zal een presentatie geven over wat er nou precies aan de hand is in retailland.

De inschrijving is nog open, je kan je hier aanmelden en het filmpje bekijken.

Connect digitaal: de website

Op het ledendeel van de website zijn extra mogelijkheden toegevoegd om elkaar sneller te vinden en meer van elkaar te weten te komen. Zo kan je meer over jezelf en je activiteiten delen en kan je andere leden als favoriet instellen.

Neem gauw een kijkje op het besloten deel van de website. Het zou fijn zijn als je meteen je gegevens bijwerkt en je een foto van jezelf plaatst zodat andere leden nog makkelijker met je connecten. De pushberichten ontvang je automatisch, als je hier geen prijs op stelt kan je dit eenvoudig uitzetten via je account.

Als je nog goede suggesties hebt voor de website horen we dit uiteraard heel graag, via secretaris@bouwnetwerk.net.

Nieuwe leden

In 2017 hebben we al 4 nieuwe leden mogen verwelkomen. We kijken er naar uit ze te ontmoeten op de komende bijeenkomsten en nader kennis te maken.
Op dit moment heeft het Bouwnetwerk zo'n 100 leden. Nieuwe leden zijn daarom erg welkom dus we blijven jullie vragen introducees mee te nemen naar de bijeenkomsten.

De nieuwe leden zijn Judith Willemsen (Aestate), Manon Schotman (Lingotto), Anke van Leeuwen (Strukton) en Thessa Fonds (Missing Link). Als je op de namen klikt komt je direct op op profiel op de website van het Bouwnetwerk terecht.

Voor de komende bijeenkomsten heeft het bestuur besloten om een kleine bijdrage van €15,- te vragen voor de introducees. Op deze manier worden de extra kosten voor de introducees beperkt en komt dit niet ten laste van de contributie van de leden. Mocht een introducee lid worden, dan wordt de bijdrage eenmalig verrekend met de contributie.

 

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET