Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Bouwnetwerkbeeldmerk
BNW NIEUWSBRIEF oktober 2018
hoofdfoto

Bezoek aan de Tweede Kamer

15 november is de laatste bijeenkomst van dit jaar, het bezoek aan de Tweede Kamer. Naast een rondleiding krijgen we een toelichting op de plannen voor de verbouwing door het Tweede Kamerlid Eric Ronnes. Vanwege de security screening, die enige tijd in beslag neemt, verzamelen we om 14.30u, dus eerder dan gepland.

Ook moeten we vooraf alle bezoekers aanmelden dus de inschrijving zal 1 november sluiten. Er is al een wachtlijst, de interesse is hoog! Mocht je toch niet kunnen, meld je dan zo snel mogelijk af via de website of een mailtje aan secretaris@bouwnetwerk.net.

Terugblik Buitenlandexcursie

De buitenlandexcursie vond plaats van 28 t/m 30 september met als bestemming Manchester en Liverpool. Met 26 dames hebben we veel gezien en gehoord over de ontwikkeling van deze twee steden.

Het was een prachtig programma: rondleidingen van lokale gidsen die erg veel weten over hun stad en er duidelijk trots op zijn, presentaties over hedendaagse ontwikkelingen en toekomstverwachtingen en uiteraard gelegenheid om te netwerken en te genieten. Nogmaals dank aan de excursiecommissie! Een uitgebreid verslag vind je op de website. De vele foto's zijn te bekijken als je inlogt.

Terugblik: de tweede mentorbijeenkomst

Afgelopen dinsdag 16 oktober hebben we de tweede bijeenkomst van het mentorprogramma gehouden. De koppels hebben tussendoor een aantal sessie ingepland. Doel van deze bijeenkomst is weer uitwisseling van kennis en het mentorprogramma evalueren.  

Ook deze bijeenkomst heeft Joost Larooij van Neuf & Associates ons actief begeleid als dagvoorzitter. We zijn de bijeenkomst gezamenlijk gestart met een workshop 'Feedback' geven van sparringsacteur Conrad Heipke. Zo leerden we over de verschillende stappen van feedback geven volgens het WEGR model (Waargenomen gedrag, Effect (ik boodschap), Gewenst gedrag en Reactie vragen. Na een korte uitleg hebben verschilende deelneemsters het feedback model getraind met Conrad. Bij de eerste mensen had Conrad nog een 'Neutrale' houding. Later werd dit moeilijker en had Conrad een 'Weerstand' houding.

Vervolgens hebben we het mentorprogramma gevalueerd onder leiding van Joost volgens het Start, Stop & Doorgaan model. Uit deze evaluatie bleek dat veel deelneemsters de inhoudelijke workshops als een cadeautje hebben ervaren maar dat de aanwezigheid niet vrijblijvend mag zijn. Kortom, weer een interessante en energieke bijeenkomst met gemotiveerde deelneemsters en een interessante evaluatie voor het bestuur!

 


 

Lustrumcommissie

In 2019 bestaat het Bouwnetwerk 35 jaar en dat gaan we vieren! Hoe we dat gaan doen maken we bekend op de nieuwjaarsbijeenkomst. De commissie wordt gevormd door Mariëtte Broesterhuizen, Anne Wagenmakers, Carlien Oomes en Stephanie Samson.

Ook kunnen we mededelen dat de excursiecommissie ook al is opgericht en druk is met de voorbereidingen van het moois dat komen gaat. De dames van beide commissies zijn vol enthousiasme gestart, we kijken uit naar een mooi jaar met bijzondere activiteiten en het bestuur is enorm blij met zoveel enthousiaste hulp!

Nieuwe leden

Het Bouwnetwerk is verder uitgebreid met 3 nieuwe leden in de tweede helft van 2018. Het ledenaantal neemt gestaag toe en dat zouden we graag voortzetten. De meeste leden zijn voor het eerst als introducee op een bijeenkomst geweest. Als je iemand in je netwerk hebt die interesse toont, neem haar mee en laat haar kennismaken met het Bouwnetwerk!

De nieuwe leden die we sinds de zomer mochten verwelkomen zijn Miriam Dallinga (zelfstandige), Donica Buisman (RAUM) en Suzanne ter Harmsel (De Stadmaker). Hartelijk welkom aan deze dames en hopelijk zie we jullie vaak op de bijeenkomsten om nader kennis te maken.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019: Save the date

Het lijkt nog ver weg maar de agenda's raken vaak snel gevuld. Vandaar alvast een save the date voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Deze vindt plaats op vrijdag 18 januari vanaf 16.00 uur, de locatie en het programma worden later bekend gemaakt.

Om het jullie makkelijker te maken zit er al bijlage bij deze nieuwsbrief een agenda-item. Door het te openen kan je het opslaan in je agenda. Het is nog wel nodig je aan te melden via de website.

 
 

CONTACT
secretaris@bouwnetwerk.net

  Linkedinlogo

WWW.BOUWNETWERK.NET