Terugblik: Patch 22

Op 15 november hebben we een bezoek gebracht aan Patch22, een innovatieve ontwikkeling die alleen gerealiseerd kon worden met een concept dat lef, kennis en het benodigde vakmanschap combineerde. Hiervoor was grote belangstelling, super om zo een grote opkomst te zien!

Claus Oussusen, partner van Lemniskade, gaf een sprankelende presentatie over de totstandkoming van het gebouw. Lemniskade heeft met PATCH22 een energieneutraal gebouw ontwikkeld dat ruimte laat voor veranderingen. De keuze om het gebouw volledig in hout uit te voeren laat zich simpel verklaren: Hout is het enige bouwmateriaal dat telkens opnieuw door de aarde aangevuld wordt. Is de keuze voor om te bouwen met hout experimenteel? In Nederland zijn we het misschien nog niet zo gewend maar in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavië is het een volstrekt normale manier van bouwen. Het gebouw ‘ademt’ mee met de gebruiker en is zonder aanpassingen aan het casco voor velerlei doeleinden geschikt te maken, waardoor het gebouw in de toekomst zijn waarde blijft behouden.

Uiteraard mochten we ook gluren bij de buren en hebben we een aantal appartementen kunnen bezichtigen met prachtige uitzichten over Amsterdam. Na afloop hebben we nog lang geborreld bij IJkantine! Dank allen voor jullie aanwezigheid! 

vorige pagina