Terugblik webinar Circulariteit

Wat een inspirerende webinar hebben we gekregen van Noor Huitema-Hellemans van Copper8. Zij nam ons mee in de combinatie van circulariteit en commercie. Met slim handelen hoeven deze twee werelden elkaar niet te bijten maar het vraagt wel een investering in tijd en energie om de locomotief los te trekken.

We hadden het over het voortduren van eigenaarschap van de producent voor zijn eigen geleverde producten, waarmee de verantwoordelijkheid voor circulariteit al in het productieproces wordt meegenomen en voort blijft duren na verkoop, over databanken met daarin in de toekomst te slopen gebouwen en de materialen die daarbij teruggeoogst kunnen gaan worden zodat in het ontwerpproces rekening kan worden gehouden met beschikbare hergebruik materialen tegen de tijd dat het ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden.
Welke rol kan de overheid, de fabrikant en niet in de laatste plaats de architect spelen. Is het zinvol de belasting op arbeid te verlagen en die op nieuw te produceren materialen te verhogen, zodat de handenarbeid die nodig is voor het zorgvuldig ontmantelen bij sloopwerkzaamheden, niet onnodig op het budget drukken.

Sara, onze digicrack, heeft de hele webinar opgenomen en op ons eigen YouTube kanaal gezet. Dus kon je er vorige week dinsdag tot je spijt niet bij zijn dan kun je er alsnog eens goed voor gaan zitten. Het is de moeite waard!

Mocht je alleen  de ppt van Noor Huitema willen inzien klik dan hier.

vorige pagina